Dribbble – новият Twitter за уеб дизайнери

В последните няколко години уеб дизайн общността се развива с невероятна скорост. Множество нови сайтове неуспешно се опитваха да копират успеха на популярните блогове за графичен и уеб дизайн, като Smashing Magazine и CSS Globe, Tuts+, Nope и Wired. Dribble е различен.

Dribbble е сайт за уеб дизайнери, който е съвкупност между галерия с дизайни, форум и игра. Dribbble е новият Twitter за всички, занимаващи се с уеб дизайн. Потребителите на новата платформа могат да качват фрагменти от последните си графични творения.

„Доскоро сайтът беше в публична бета, но вече е напълно функционален. Въпреки това Dribbble ще остане затворено дизайн общество и регистрациите в сайта ще се извършват само чрез покана.“ казва един от създателите му Dan Cederholm (SimpleBits) – известен уеб дизайнер.

Dribbble е сцена за изява на графични дизайнери, разработчици и всякакви креативни личности. Потребителите му могат да си споделят малки скрийншоти от последните дизайни, над които работят. Dribble също е приятно място за обсъждане на дизайни, за получаване на обратна връзка и градивна критика от колеги. Картинките, които се споделят, са предимно сегменти от дизайни и са с максимална големина от 400 / 300px. Потребителите могат да коментират всеки дизайн, да отговарят с нов или да поставят тагове.

За момента могат да се споделят по максимум 24 дизайна на месец, но създателите работят над увеличаване на този лимит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *